onsdag 5. desember 2012

nyeLESEFRØ anbefaler





Tekst: Veronica Salinas 
Illustrasjon: Camilla Engman
Forlag: Magikon 2012
Anbefalt av Frida Aune Forland

Reisen

Denne boken handler om å miste seg selv fordi man mister alt som er kjent og kjært. Om møter mellom mennesker. Om kommunikasjon. Om forandring. Om å finne tilbake til seg selv. Og om hvordan vi alle til syvende og sist er alene. Veronica Salinas tekst er direkte og insisterende. Dette angår oss alle. Dette kan hende deg.

På første side møter vi en and som pakker sakene sine: «Det kan hende du må reise», sier teksten. På reisen opplever anda en storm så kraftig at hun glemmer hvem hun er og hvor hun kommer fra. Hun lander et vilkårlig sted og må prøve å finne seg til rette i nye og fremmede omgivelser. I søken etter mening og etter å finne tilbake til seg selv spør anda de hun møter på sin vei: «Vet du hvem jeg er?» Men ingen snakker et språk anda forstår.

Boken er et spennende utgangspunkt for samtaler med barn. Den enkle, direkte teksten går rett til sakens kjerne og taler så tydelig at den ville stått sterkt alene. Illustrasjonene fungerer likevel godt som visuell støtte og konkretisering av innholdet. Boken har noe å tilby ulike lesere i ulike aldere på ulike nivåer. Slike bøker skaper gode fellesopplevelser.

Historien tar opp i seg aktuelle tema som immigrasjon, globalisering, integrering og kulturmøter. Samtidig er innholdet relevant utenom en slik kontekst. Salinas trekker ut og synliggjør det allment menneskelige ved erfaringene hun beskriver. Hun gjør det lett å relatere seg til, og tydeliggjør sammenhengen mellom de store utfordringene i samfunnet og mitt og ditt liv.

Veronica Salinas leser og forteller på Deichmanske bibliotek, Holmlia lørdag 26. januar kl. 12. En opplevelse for hele familien! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar