fredag 22. mars 2013

nyeLESEFRØ statusrapport februar








De syv første barnehagene ble sertifiserte nyeLESEFRØ barnehager i februar!
Fire nye barnehager er med i prosjektet: Lia, Asperud, Bjørnåsen og Slime gård.

Det meldes om stor interesse og glede rundt bøkene og de blir brukt daglig i hver barnehage, selv om de ikke alltid blir lånt med hjem. Flere har daglig rutine hvor alle blir lest for. På Steinbråten har de pantet flasker for å kjøpe seg populære bøker. 
Bøker med fargerike forsider og fine illustrasjoner er blitt populære, og også de bøkene som personalet leser høyt fra.

Her er noe av det som har foregått: 

Slime gård: Jente 5 år fortalte de andre under samlingsstund at vi må ta vare på bøkene våre! Noen av de store barna har hatt lesestund for de små barna som koste seg under pledd i lesekroken.
Bjørnebo: boka Ida og Ulven har inspirert barna til lek hvor de selv er mormor og Ida. Noen av barna har lært seg bøker utenat, sitter og blar og leser høyt for seg selv.
Bjørnåsen: En gutt fikk lov til å ta med seg en bok ut på plattingen for å lese. Barna stimlet seg rundt han og han «leste» tre bøker og fortalte hele handlingen i bøkene, mens de andre satt rolige og hørte på.
Lia: Ei jente hadde med seg krokodille kosedyret sitt og leste Dille biter for sin krokodille.
Asperud: To av de største jentene på småbarn avdelingen satt i sofaen og «bablet». Hva gjør dere? Vi bare leser på engelsk, var svaret!

Et lite tips fra Bjørnåsen:
En mamma mente det ikke var noen hensikt å ta med seg noen bok hjem, da de hadde et godt utvalg hjemme. Hennes gutt viste stor begeistring for en spesiell bok. Vi oppmuntret mor nettopp til å ta med seg denne. Kanskje de kunne se på den sammen hjemme? Hun nølte litt, men takket likevel ja. Noen foreldre trenger motivasjon og et lite dytt for å ta med seg en bok hjem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar